חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"א 11348-04-12

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
11348-04-12
1.5.2013
בפני :
יצחק כהן

- נגד -
:
1. . עופר חלף
2. ירדנה חלף
3. תומר נחשול חמי
4. הדס חמי
5. אורית מור
6. יצחק אינדיבו
7. לימור אינדיבו
8. אלון בן רפאל
9. יפעת פרכטר
10. אליעזר זידנברג
11. רחל זידנברג
12. סיון פלדמן
13. אלי פלדמן
14. מרסלה בן לולו
15. יוסף בן לולו
16. קרן דביר
17. שרון דביר
18. יעקב מרון
19. מרים מרון
20. אלי לובשיץ
21. אוקסנה קוקושקינה
22. אברהם בראונשטיין
23. מני בראונשטיין
24. עינב אברהם
25. אלברט אוחיון
26. שושנה כץ
27. ד"ר יורפסט שמואל
28. קלי אבוטבול
29. חיים אבוטבול
30. שירית הירשפלד-חודדה
31. מאיר חודדה
32. רומן פרייזונד
33. נלי פרייזונד
34. קטי פירחה אלחי
35. נעמה גלבוע
36. אלון גלבוע
37. רון חזן
38. נעמי חזן
39. עידן מלכה
40. ניר הלפר
41. ענבר הלפר
42. יוסף לטר
43. אוליאנה לטר
44. רובי בויארסקי
45. רונית גנות בויארסקי

:
1. אמפא מליבו שותפות מוגבלת
2. מגדלי אלון מיסודה של אמפא בע"מ
3. אמפא ייזום - שותפות מוגבלת רשומה
4. מליבו בנייה בע"מ
5. אורתם סהר הנדסה בע"מ
6. אושרת - מושב עובדים להתיישבות חקלאית
7. ותעשיתית שיתופית בע"מ אגו"ש
8. מועצה אזורית מטה אשר
9. מדינת ישראל - המשרד לפיתוח הגליל והנגב

החלטה

1.       בישיבה שהתקיימה היום (1.5.2013) העליתי את האפשרות שהצדדים יקיימו ביניהם הליך גישור, במקביל להליכים המתנהלים בבית המשפט.

2.       בתום הישיבה, בעת שיצאתי מן האולם, שמעתי כי היו מבין התובעים כאלה שצעקו לעבר בא כוחם, כי אין הם מוכנים לקיים הליך גישור לאור הזמן שחלף מאז התקשר עם הנתבעת.

3.       חייב להיות ברור, שהליך הגישור הוא הליך וולונטרי, ואין בכוונת בית המשפט לכפות הליך גישור על צדדים שאינם מעוניינים בו. עם זאת, נראה הדבר, שמחוסר ידע, יש מהתובעים שפסלו הליך זה מלכתחילה, מבלי שנתנו דעתם ליתרונות שיש בהליך שכזה.

4.       אבהיר אפוא, שדווקא משום המורכבות של היחסים המשפטיים בתיק זה, הכורכים גופים שונים ואינטרסים שונים, ראוי לשקול הליך גישור. אפשר ובהליך גישור יימצא פתרון לאנשים המבקשים להמשיך את ההתקשרות לקראת בניית ביתם בישוב אושרת, או פתרונות למי שיהיה מעוניין לסיים את ההתקשרות ולצאת מהפרויקט. עצם ההליכה להליך גישור, אינה מחייבת שלכל התובעים יימצא פתרון אחיד, ודווקא בהליך גישור, אפשר וניתן יהיה "לתפור" לכל אחד  חליפה לפי מידותיו, בין היתר תוך שיתוף עם מינהל מקרקעי ישראל (בהנחה שהמינהל ייקח חלק בהליך).

על כן, נראה לי, שהפסילה מראש של הליך הגישור על ידי תובעים מסויימים, עלולה להתברר כטעות, בין היתר על רקע המאבק המשפטי הלא קצר, הצפוי להם בעתיד. מכל מקום, גם אם יש מתנגדים להליך הגישור, ראוי לשקול קיום הליך שכזה לגבי כאלה שמסכימים לו, שכן אפשר והדבר יצמצם את המחלוקות ואולי יביא פתרון יעיל ומהיר יותר, לפחות לחלק מהתובעים.

אוסיף ואציין, שגם אם המגשר ימצא ליתן הצעות כלשהן לסיום הסכסוך, הצעותיו אינן מחייבות, והצדדים רשאים לקבלן או לדחותן. על כן, עצם קיום ההליך, לא גורע מזכות כלשהי של מי מהצדדים, ולכל הצדדים שמורות כל הטענות בלעניין ההליך המשפטי המתקיים בבית המשפט. על כן, להשקפתי, הליך גישור יכול לקדם את הצדדים לקראת פתרון מהיר, מה שלא ניתן להבטיח בשלב זה במסגרת ההליך שמתקיים בבית המשפט.

5.       ועתה, לאחר שהרוחות נרגעו, וההחלטות מתקבלות שלא מתוך סערת רגשות, ולאור ההבהרות שלעיל, ישקלו הצדדים, ויקבלו כל החלטה הנראית טובה בעיניהם, אם לקיים הליך גישור אם לאו. כאמור, מדובר בעניין וולונטרי לחלוטין.

6.       אכיר תודה לבא כוח התובעים, אם יעביר העתק מהבהרה זו לתובעים עצמם.

ניתנה היום, כ"א אייר תשע"ג, 01 מאי 2013 בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>